20 Şubat 2012 Pazartesi

Tarotta ‘Ölüm’ Kartının Enerjisi



Yıllar önce  tarotu öğrenirken çevremdeki insanlara açılım yapıyordum. Bir arkadaşımın erkek arkadaşı tarot kartlarının tehlikeli olduğunu ve ölüm kartını çekersen ölebileceğini söyleyerek onu korkutmuş. O da bana sordu.Her çıktığı zaman ölümümü haber verir. Gerçekten böyle mi diye
Evet ‘Ölüm’ kartı güçlü bir kart, enerjisi çok güçlü yapıcılığından çok yıkıcılığının olduğu hissini verebilir. Kartın görseline baktığınızda hissedilen şey ismi kadar yıkıcı , korkulduğu kadar karanlık değil eğer görmek isterseniz,gelecekteki bir aydınlığın habercisi ya da bazı şeyleri görüp değiştirebilecek kadar ışığın varlığından haberdar ediyor.  Görebiliyorsanız buna ilerleyebilecek ekipmanlarınızın olduğunu sadece sizin gözleriniz değil sizin dışınızda size yol gösterebilecek desteklerinde olduğunu söyler.
Tarot kartların tek başına anlam olmasının yanında başka bir kartla bir araya geldiğinde anlamları  tek başına olduğundan çok farklı olabiliyor. Bunun için kartları tek tek değil, birlikte geldiği kart ve sorunun şekline göre değerlendirmek gerekir.
Genel anlamda tarot kartları  geçmiş, bugün  ve gelecek için değerlendirilir. ‘Ölüm’ kartı geçmişte geldiyse  biraz daha geride bırakılmış olayları ifade eder. Bir rol kaybı ve bir konuda kendinizi çaresiz ve yetersiz hissetmeyi, değişimin devamında gelmesi gerektiğini söyleyebilir. Kimi zaman bir ilişkiyi  vurgularken kimi zamansa  çocukluğa  dair bir yarayı, kabuk bağlamış hala izi olan bir duyguyu ifade edebilir.
Bugün içinkonumlandığında,’Ölüm ‘ kartı sizin hayatınızda büyük bir değişimin, başa çıkmakta zorlandığınız durumdan artık ne olursa olsun sıyrılmanız gerektiğini, büyük baskıları,ayrılmayı söyleyebilir. Bu ayrılış  bir ölüm değildir. Bir bitiş bir dönemin sona ermesi durumudur. Ekonomik takıntıların sizi fazlasıyla meşgul edip, çevrenizde dönen dünyayı görmenizi engellediğini de söyleyebilir. ‘Ölüm’ kartı artık bazı şeyler için mücadele etmekten vazgeçmeniz gerektiğini ve vereceğiniz mücadele, devam ederse trajik olabileceğini söylüyor olabilir. Ama bugünde yarın için bir umut verir, birlikte geldiği kart bir çıkış yolunu ve yeni başlangıçları söyleyebilir.Kadersel yaklaşımı bir şekilde kabul edip yarın için size varolan kapıyı görebilmeniz adına uyarıyı taşıyor olabilir.
Gelecek  pozisyonunda  gelen ‘Ölüm kartı’ herşeyin bir sonu olduğunu kabul etmenin hatırlatması, kısa dönemde bir ilişkinin ya da dostluğun bitişi anlamına gelebileceği konusunda uyarı taşır. İş ile ilgili ne kadar güven içinde olursanız olun, finansal olarak sizi zorlayabilecek bir döneme girebileceğini ifade edebilir.Herşeyi daha fazla kontrol etmenizi, kontrol edebileceğiniz şeyleri yönetmenizi ve tekrar tekrar düşünmeniz konusunda sizi uyarabilir.
‘Ölüm Kartı’ güçlü bir enerjiye sahiptir.Kimi zaman  negatif enerjisiyle ortamı yıkar, kimi zamansa  birlikte geldiği enerjisi yüksek olan diğer bir kartla, birleştiğinde  beklenmedik şaşırtıcı sonuçların etkisini ortaya çıkarır. ‘Ölüm’  ile ‘İmparatoriçe’ kartının birlikte gelmesi de böyle bir etki yaratabilir.
‘Ölüm’ kartı, ‘Ermiş’ kartı ile bir araya geldiğindeyse,  yanlızlığı ve içe dönmeyi güçlendirir. Bu bakıldığı duruma bağlı olarak,herşeyden uzaklaştırabilecek güçe sahip olur.
‘Ay’ kartı ile birlikte geldiğindeyse  kontrolünün çok zor olduğu derin bir acıyı haber  verebilir. ‘Joker’ kartı ile geldiğinde ise  size beklenmedik bir çıkış yapabileceğinizi yeni başlangıçların haberini veriyor olabilir.
Burada yorumcunun sorunuzla kartlarınızı birleştirmesi ve doğru anlamdırması  önem kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder