26 Şubat 2012 Pazar

Rüyada Sınava Girmek

Sınavla ilgili rüya gördüğümüzde hayatımızda bir sınava girmeyeceksek ve o devri çok geride bırakmışsak, hadi canım bu da nereden çıktı deriz. Baskalarıyla ilgili gördüğümüzü düşünüp avunuruz. Ne kadar kabul etmeniz zor olsa da bizzat kendimizle ilgilidir. Bir grup insanda gerçekten sınava gireceği için bu ruh halinin  etkisiyle de sınay rüyaları görmesi olasıdır.  Bu tip rüyalar gördüğünde  garip bir şekilde içinde korku oluşur.Bir çoğumuzun tahmin ettiğinden öte, rüyada sınava girmek ya da girememenin, bir terslik yaşamanın, gercek hayatta sınava girmekle bir bağlantısı olmayabilir.
Sınava girme, genelde o dönem ilgilendiğiniz bir konuyla ilgili kendinizi hazır hissetmediginizde gördüğünüz rüyalar olabilir. Bu sınav ya da hayata dair sınanma da olabilir. Rüyanız gerçekte, bu duygularınızı size yansıtır ya da hatırlatır.
Bu dönemde ihmal ettiginiz bir şey var mı diye de bakabilirsiniz. Bu gercekte size bir uyarı olabilir ihmal ettiginiz ya da gözden kaçırdığınız bir şeyle ilgili daha fazla dikkat göstermeniz gerektiğini hatırlatıyor olabilir.
Yapılacak yaklaşımlardan biri de baskalarının yaşadığı şeylere karşı, benzer şeyleri yaşayabilme korkusu da sınav olarak yansır rüyalarımıza.
Sınavdaki başarısızlık, gerçek hayatta bir konuyla ilgili yaşadığınız ya da yaşayacağınız başarısızlıkla da, ilgili uyarı niteliğinde de olabilir
Bu tip rüyaların bir nedeni de, benlik sorunu,saygı ve güven eksikliği olarak nitelendirilmektedir. Bu tip sebeplerden korku yaşayan kişilerin, bilinçaltının ortaya koyduğu olumsuzluğun düşüncelere hakim olması sebebiyle de ortaya çıkabileceğini zde göz aard etmemek gerekir.
Hayatın gerçekte bir sınav olduğunu umutmayın. Gereksiz streslerden kaçının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder