24 Mart 2012 Cumartesi

Rüyada Neden Ağlarız ?


Son dönemde, rüyasında ağladığını gören  insanların sıklıkla sorguladığı bu durumu, biraz daha derinlemesine değerlendirmek istedik. Ağlayarak uyandığımız ya da ağladığımız rüyalarımız, diğer  rüyalardan daha fazla bizi yorar. Bu yorgunluk, ertesi güne yansır. Göz yaşı, gerçekte bir rahatlamayı, duygusal olarak, ağırlıktan kurtulmayı sağlar.
Gün içinde, kendinizi güçlü göstermek adına, kalkanlarınızı kullandığınız bir konuyla ilgili, gece rahatlama isteği içinde olabilirsiniz ve duygularınızı dışarı dökmeniz kimi zaman  ağlama olarak ortaya çıkar. Olumszu bir etki gibi görülse de, negatif duyguların ortaya çıkışıyla birlikte, sizi rahatlatanı bir durum olarak görülebilir.
Kimi zaman aglarız, ama kimse bizi duymaz ya da karşımızdaki kişi ağlamamıza tepki vermezse ,bu gerçekte gün içinde çevrenizdeki bir kişi ya da kişilerle iletişiminizde, bir sıkıntı yaşadığınızı ya da onlarla iletişime geçmekte zorlandığınızı,  haber veriyor olabilir. Bu  gibi rüyalar, üzüntü ve yorgunluk hissiyle uyanmaya sebep olabilir.
Rüyanızda  gözyaşı içindeyseniz, gerçekte bir şifa dönemi içine girdinizi düşünebilirsiniz. Gözyaşı, şefkat, duygusal iyileşme ve manevi temizlenmeyi sembolize eder. Bu nadirde olsa, gördüğünüz şeye bağlı olarak, acıyı da işaret edebilir.  
Rüyamızda,  her zaman biz ağlamayız, bazen karşımızdakinin ağladığını  gördüğümüz de olur. Bu durum davranışlarınızın çevrenizdekileri etkileyeciğinin bir göstergesidir. Yapacağınız davranışlar ya da  sözler konusunda dikkatli olmalı, yaptıklarınızı yeniden düşünmelisiniz. Gözyaşı, yaşanmışlıklardan kalan, öğrenileri temsil eder.
Ağlayarak uyanmak ise, bastırdığınız kırgınlıkları, kızgınlıkları ya da yaşadığınız bazı travmaları temsil eder. Bu konuda  duygularınızı bastırmak ya da hafife almak yerine, üzerine gitmelisiniz.Bu durum sıklıkla gerçekleşiyorsa, aşmanız gereken sorununuzu hatırlatır.  Bunu titizlikle ele almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder