18 Mart 2012 Pazar

Rüyanızda Kovalanan mısınız yoksa Kovalayan mı?



Hayatımızda gün içinde bir çok şeyi kovalarken  birde gece rüyanızda kovalamaca yaşıyorsanız sabah yorgun, korku içinde uyanmanız kaçınılmaz olabilir. Bilinçaltınızdaki gerçeği ise neden kaçtığınız yada neti kovaladığınıza bağlı olarak değişebilir. Sık sık karşımıza  çıkan bu rüya çeşitini sizin için değerlendirdik.
Rüyada kovalama veya kovalanma, birçok ortak rüyadaki gibi bu rüyalar normal hayatımızdaki endişelerimizin bir sonucu olabilir. Koşma eylemi,fiziksel olarak yapılan  içgüdüsel bir eylem olarak değerledirilebilir.. Bu rüyalarda saldırgan bir hayvan, insan ya da bir objeden kaçıyor olabilirsiniz. Bu kaçtığınız muhtemelen size zarar verecek ya da öldürebilecek bir canlı ya da eylemdir. Sizi kovalayan her neyse ondan kaçacak, saklanacak veya  onu aldatmaya çalışacaksınız. Tercih edeceğiniz hareket, gerçek hayatta korkuyla stresle ve çeşitli durumlara nasıl karşılık verdiğinize bağlı olarak değişebilir. Genelde onun karşısına dikileceğinize ondan kaçıyor ve onu atlatmaya çalışıyor olabilirsiniz.  Kendinize sorun sizi kovalayan kişi kimdir, böylece korkularınız ve endişelerinize anlam verebilmeye başlayacaksınız.
Kovalayan kişi ya da saldırgan kişi  sadece bir insanı temsil etmeyebilir bu aynı zamanda,sizin bir görüşünüzü simgeliyor olabilir. Hisleriniz, öfke, kıskançlık, korku, muhtemelen aşk sizin kaçtığınız şeyin yerine geçebilir. Dokunamadığınız ama varolan gölgemsi bir figür ise, sizi red eden ya red ettiğinizi kişiyi ya da  kişiliğinizi gösterir. Bu duygularınızı, kaçtığınız şeylerle besliyor olabilirsiniz. Bir sonraki bu tip bir rüya gördüğünüzde kovalayan kişiyle yüzleşin. Onlara size niye kovaladığını sorun. Muhtemelen bir şeyden kaçıyorsunuzdur.
Rüya yorumlarına göre, eğer kovalama işini siz yapıyorsanız bu sizin bir şeyin peşini bırakmak istemediğinizin habercisi ya da bir konuda geride kalmış ve diğer insanlara yetişmek istiyor olabilirsiniz.
Kovalayan kişiyle aranızdaki mesafeyi değerlendirin. Bu sizin olaya yakınlığınızı gösterir. Kovalayan kişi size yakınlaşıyorsa bu olay sizin peşinizi rahat rahat bırakmayacak gibi gözüküyor. Bu problem siz onun ne olduğunu bulana kadar çevrenizi saracak. Kovalayan kişiyle aranızdaki mesafeyi açıyorsanız, bu problemin pek bir önemi kalmayacağı anlaşılır. Eğer arayı korursanız problem uçup gidecektir.
Kovalama rüyalarını görmenizin bir nedeni de saldırıya uğrayacağınız korkusudur. Bu tip rüyalar kadınlarda, kentsel çevrenin tehlikelerine karşı kırılgan olan kimselerde daha çok görülür, Rüya tabirlerine göre genellikle bu rüyalar haberlerde gördüğünüz  (tecavüz, saldırı vb) bir grup haberin etkisiyle oluşan ve  bunların başınıza gelebilmesinden doğan korkulardan oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder