6 Mart 2012 Salı

Rüyada Çıplak Olmak Ayıp mı ?

Sitemize  gelen rüyalarda  fazlasıyla sorgulanan çıplaklığı  bir değerlendirmek istedik. Rüyalarında çıplak olduklarında ya da karşı ünahına işaret edip etmediğini sorguladıklarını gördük. Araştırdığımızda karşımıza bazı hurafeler ve din bazlı web sitelerinin çıplaklığı tanımlamaları çıktı.Bu web sitelerinde sözlük anlamı olarak dile getirilen açıklama ise, bereketsizlik, işinde ya da  benzer bir şeydeki günahlarından dolayı başarısız olacağı idi.  İnsanın dünyaya geliş şeklini temsil eden  çıplaklığın günahtan öte korunmasızlığı simgeleyebileceğini dile getirmek isteriz.  
Gelen talepler ve  yanlış yaklaşımlara karşı sitemizin yaklaşımlarıyla  rüyadaki çıplaklığı açıklamak istedik.
Rüyanızda rutin işlerinizi yapıyorsunuz. İşinize gidiyorsunuz, otobüs bekliyorsunuz ya da sokakta yürüyorsunuz. Birden tamamen çıplak olduğunuzu fark ediyorsunuz. Rüyanızda tamamen ya da kısmen çıplak olmak çok yaygındır. Rüya yorumu uzmanlarının yaptıkları yorumlara göre rüyada çıplaklık sizin hayatınızda olayların o anki durumuna bağlı olarak birçok anlama gelebilir.
İnsan içinde çıplak olduğunuzu fark etmenizden doğan utanç, sizin bu utanca karşı ne kadar savunmasız olduğunuzu ya da bununla ilgili duygularınızı gösterir. Bir şey saklıyor olabilirsiniz ve başkalarının bunu öğreneceğinden korkuyor olabilirsiniz. Rüyalardaki kıyafetler mecazi olarak, bir örtbas aracıdır. Üstünüzdeki kıyafetler aracılığıyla kişiliğinizi gizleyebilir ya da başkası olabilirsiniz. Ama onlarsız her şey ortada kalacaktır. Çıplak olarak ortaya çıkmanız savunmasız odcuğunuzu gösterir.  Bu rüya size başkası olmaya çalıştığınızı söylüyor olabilir. Alay konusu olmak ya da gözden düşmek gibi nedenlerden duyduğunuz korkudan da kaynaklanıyor  olabilir. Bu endişeler birilerini etkilemeye çalıştığınızda oluşur. Varsayalım ki yeni bir iş çevresindesiniz ya da yeni bir ilişkiye başlıyorsunuz. Bu durumlarda duygularınızı bastırıp yaşadığınız olaylara kendi hissettiklerinizi aktaramazsınız. Bu rüyalar içsel sıkıntınızı da yansıtıyor olabilir.
Rüya yorumu uzmanlarının yaptığı bir diğer yoruma göre çıplaklık ayrıca sizin savunmasızlığınızı da gösterir. Kendinizi işte ya da okulda çıplak görmek, okulda ya da işte bitmemiş bir projenizin varlığını da gösterebilir. Bütün gözler üstünüzdeyken, bir hatanızın bulunacağından korkarsınız. İnsanların gerçek sizi görüp sizi sahte biri olarak görmesinden korkarsınız. Bazen rüyanızda çıplak olduğunuzu sadece kendiniz fark edersiniz, diğer insanlar işlerini yapıyor, yürüyor ya da başka şeylerle uğraşıyor olabilir. Böyle bir rüya, sizin işlerinizi kafanızda büyüttüğünüz anlamına gelir...

2 yorum:

  1. PEKİ DENİZ VE HAVUZDA SAKİN VE HUZUR DOLU YÜZÜLÜYORSA ÇIPLAK OLARAK BUNU NASIL YORUMLARIZ..:))

    YanıtlaSil
  2. Savunmasız olduğunuz bu dönemde ruhsal olarak dengeyi yakalamanız gerektiğini, bunun sizin ruh sağlığınız için gerekli olduğunu söyleyebilir:)

    YanıtlaSil