28 Nisan 2012 Cumartesi

Rüyada Ev Görmek, Yaşa Bağlı Olarak Değişen Anlam Taşır mı ??



Sitemize gelen rüyalara baktığımızda, ev tanımı önemli bir yer, teşkil ediyor.  Çoğu ya eski evinde, babasının evinde,köyündeki evinde ya da kendisine ait  olmayan,  bazı eksiklikleri olan evi gördüğünü  ifade ediyor. Rüyada ev  görmek, çoğu zaman duygusal evreleri gösteriyor olabileceği gibi, bazı değişimlerin habercisi de olabilir. Hayatınızda sizin için önemli olan, ya da hayatınızda önemli olduğuna inandığınız, özlem duyduğunuz bir dönemi  size hatırlatabilir. Yaşamıngizi.com’ a gelen rüyalar üzerine yaptığımız araştırmalar, rüyaların geçtiği yerlerin,  yaş kırılımına  göre değişim gösterdiğini  gösteriyor.  Bazı simgelerin, tanımının nasıl ve neye göre,değişim gösterdiğini araştırma, ihtiyacı duyduk. Ev ise,  farklılık gösteren en belirgin simgelerden biri.
Yakın dönemde, özellikle  analizlerimizde kullandığımız grup çalışmaları,  yaş ortalaması 60 ve üzeri olan insanların, eski evlerini sıklıkla gördüğünü ortaya koydu. Genelde onların özlem duyduğu, kendini daha iyi hissettiği döneme ait evler görüyorlar. Evlerini  ya da bununla ilgili rüyaları anlatırken, heyecan, yüzünde oluşan tebessüm, ses tonu ve  yüz ifadesi  onu güzel anılara götürdüğünü gösteriyordu.. Bu rüyalarda, özellikle  o an yaşamayan, yakınları yer alıyor. Seslerini duymadıkları sadece görüntülerin yer aldığı bu rüyaların, onlara  bir mesaj verdiğini düşünüyorşar. Korku duygusunu barındırsa da, duygusal bağlarının güçlü olduğu, yanlızlıklarını yok edebilen, bu insanları görebilmek, onları rahatlatıyor. Ölüme yaklaşırken,  ölümle ilgili korkularının onlara sıkıntı vermesine rağmen, bu rüyalar onları korkutmuyor.
Her yaşta değişmeyen, ortak özellik ,  mekanın önemi yoksa, hatıra olarak bir değer taşımıyor ve simgeleşmemişse,  çokta net hatırlanamıyor..  Rüyanın geçtiği mekan onlar için özel değilse, dile getirmiyor, farkında olmuyorlar.
Gençler, genelde ev ile ilgili rüyalarda bir temizleme, yeni bir eve geçiş ya da bir kapıyı açma durumunu sıklıkla görüyorlar. Bu, yaşamları içinde onlar için önemli olabilecek geçişlerin, yeni bir döneme başlangıçın habercisi olabiliyor. Hem kariyer, hemde özel hayatıyla ilgili,durumu yansıtıyor. İş değişikliği, ya da kariyere yeni başlangıçları temsil ederken, özel hayatında geçmişten uzaklaşıp arınma, duygusal olarak kendini güvende hissetmelerini temsil edebiliyor.
Farklı yaş kırılımlarında, bilinçaltındaki  bu simgeler, farklı anlamlar ifade ediyor.. Genel anlamda ev,  olumlu değerlendirildiğinde, kendini güvende hissettiği bir yer olarak görülebilir.
Rüyamızda gördüğümüz ve simgelendirdiğimiz şeyler, yaş kırılımına ve cinsiyete göre farklı anlamlar ifade edebiliyor. Bunun nedeni,  yaş kırılımlarında bilinçaltının ortaya koyduğu  yaklaşımların farklık göstermesi kaynaklı  olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder