2 Temmuz 2012 Pazartesi

Rüyada Düşmek

Rüyalarda düştüğünü ya da birinin düştüğünü görmek rüyalar âleminde sık görülen rüya tiplerinden biridir. Genel bir  inanışın aksine, rüya yorumu yapan uzmanlara göre eğer rüyanızda yere düşmeden uyanmazsanız ölürsünüz inancı tamamen yalandır. Bu tip yorumlamalara inanmamanızı tavsiye ederiz.
Çoğu rüyada rüya yorumu yapan uzmanlara göre rüyada düşmek, güvensizlik kararsızlık ve endişeyi temsil eder. İş ya da özel hayatınızda bir olayın  kontrolünüz dışında geliştiğini hissediyor, olabilirsiniz. Bu iş yerinizdeki davranışlarınıza yansıyabilir. Ayak basacağınız yeri kaybetmiş, tutunacağınız veya hayatın zorluklarına dayanamıyor olabilirsiniz. Bu konuda sizi uyarıyor olabilir. Rüyanızda düşerken etrafta tutunacak hiç bir şey yoktur. Bu aşağı doğru düşüşün anlamı, zorluklara direnmek adına harekete isteksiz olabilir ya da  zorlanıyor olabilirsiniz. Bu kontrolü kaybetme durumu bir uyanış evresi olarak adlandırılabilir.
Rüya tabirlerine göre rüyada düşmek, bazen başarısızlık tanımlayabilir. Bir konu veya  söz konusu durumda engellenmeyi  sembolize edebilir. İşinizde,derslerinizde veya özel hayatınızda  başarısız olma, statü kaybı ya da ilişkide başarısız olma korkusu olarak da  tanımlanabilir.. Utanç içinde ya da gururunuzun zedelendiğini  hissediyor olabilirsiniz. Statünüzün gerektirdiği  şeyleri başaramıyor olabilirsiniz. Bunun yarattığı boşluk hissini temsil edebilir.
Freud’un bir teorisini göre rüyada düşmek sizin vücudunuzun cinsel bir arzuya ya da dürtüye tepkisidir.
Rüyada düşmek rüya yorumu uzmanlarının yaptıkları yorumlarda rüyanızın ilk basamağında görülebilecek bir rüya tipidir.  Bu ilk basamakta olduğunda ani uyanmalar söz konusu olabilir. Bu basamakta kollarınızda bacaklarınızda ya da tüm vücudunuzda kas spazmları olabilir. Bu spazmlara ayrıca miyoklonik kasılmalarda denir. Bazen rüyamızda bu kasılmalar olur ve bir süre sonra geçer. Bu kasılma hareketleri koruma mekanizmasının bir parçasıdır ve uyuyan kişiye uyanma ve duruma karşı hazır olmasını sağlar. Vücudun kendini koruması anlamına da gelir. Kasılmalar devamlı surette olursa doktora görünmek gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder